lördag 11 september 2010

Hemkommen

Jag har precis kommit hem från Nederländerna, där jag deltagit i ett filosofievenemang. Det var först meningen att det skulle ha hållits 20–23 april, men jag som skrev i mitt inlägg här 19 april blev det då inställt på grund av vulkanaktiviteten. Men nu blev det alltså av, och jag fick åka ut och flyga och även åka utomlands, efter att inte ha gjort någotdera sedan jag var till Grekland 1997, och när jag nu till slut kom iväg, kom alltså hemresan också att infalla på vad som sedan 2001 i någon mån kommit att betraktas som flygresenärers olycksdatum.

Konferensen var också intressant. Alla föredragen handlade om att på olika sätt tillämpa formella metoder på moralfilosofin, eller områden som tangerar denna. Samtidigt blev dagarna ganska hektiska, med anföranden från nio till fem varje dag tisdag till fredag, med en timmes lunch (i praktiken ofta mindre, eftersom föredragshållarna hade en tendens att dra över tiden). Jag höll på tisdagseftermiddagen en presentation, som var en sammanfattning av de centrala delarna i min kommande avhandling, och det var väl nästan sista chansen att få kommentarer på detta, som jag hinner göra något åt innan 7 oktober, då jag måste lämna in manuskriptet till tryckeriet. Jag fick påpekanden om slarvfel i formella delar, vilket jag är tacksam för under rådande omständigheter.

4 kommentarer:

svenske floyd sa...

Det drar ihop sig, lycka till!

Karl sa...

Ja, tack så mycket.

Lisa sa...

Din blogg är sjukligt snygg. Känner dock att jag borde läsa på lite innan jag vågar kommentera.

Karl sa...

Tack för uppskattningen. Jag har inte haft så mycket tid att blogga de sista veckorna, på grund av mitt avhandlingsarbete.